Koolieelikud veetsid spordihallis mängupäeva

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolieelikute sportlik mängupäev Pärnu spordihallis.
Koolieelikute sportlik mängupäev Pärnu spordihallis. Foto: Halliki Tammiste

Eestis tähistatakse 15.–21. aprillini südamenädalat. Sel nädalal toimuvad Pärnu kõikides lasteaedades lastele, personalile ja peredele mitmekesised tegevused, et teadvustada tervislikke eluviise, õiget toitumist ja mitmekülgset liikumist. 

Selle raames toimus teisipäeval, 16. aprillil traditsiooniks saanud koolieelikute sportlik mängupäev Pärnu spordihallis. Kokku osales 365 last Pärnu linna ja Sindi lasteaedadest. Mängupäeval käisid sportimas 15  lasteaia lapsed ja päeva moto oli „Sinu sammud loevad“.

Mängupäeval tuli lapsi tervitama kolm vahvat klouni ja nende eestvedamisel tantsiti soojenduseks lõbus võimlemiskava sahistitega. Võisteldi südamejooksus, rõngast pugemise jooksus, sõbrajooksus, liivakottide tassimise jooksus. Olenemata võistkonna suurusest, said kõik lapsed mängudes osaleda. Tähtis ei olnud võit, vaid hoopiski osavõtt. Tegevustes osalemine pani lastel ja nende saatjatel silmad särama. Nad andsid endast parima ja pingutasid edu nimel. Kõik osalejad said autasuks kuldse medali ning lasteaed karika ja diplomi.

Pärast võistlemist liikusid saalis ringi lastest moodustatud värvilised “kolonniussid“. Ussid looklesid üle suure spordihalli saali. Väikesed ussikesed kõndisid, jooksid, siplesid ja roomasid ning nautisid liikumist. Enne lõpetamist tantsisid lapsed ühe tuntud laulu järgi, mis näis neile ideaalselt sobivat. Tantsusammud olid kõigil selged, hoolimata sellest, et lasteaias neid ei ole õpetatud.

Mängupäeva korraldasid Pärnu lasteaedade terviseedendajate aineühendus, Reet Lüdig ja Pärnu spordikool, spordihall ja Pärnu maavalitsus. Aitäh kõikidele osavõtjatele!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles