Jorma Kalevi Lehto: Pärnu linnaisade suhtumisest linna korrashoidu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tere, Pärnu linnaisad, teie suhtumine linna talvisesse korrashoidu tähendab paljudele pärnakatele enesemääramisõigusest ilmajäämist. Ilmselt ei saa te sellest enne aru, kui olete enda tahte vastaselt ise sattunud samasse olukorda kui nii mõnigi meist. Ja et see nii läheb, selle eest hoolitseb loodus.

Kindel on nimelt see, et teiegi pöördumatult vananete. Väljas liikumine suurendaks tulevikus teiegi võimalusi elada oma, mitte vanadekodus ja kui saaksite aeg-ajalt õues liikuda, parandaks see teie elukvaliteeti.

Õues liikumisest loobumine tähendaks teiegi jaoks lõplikku sammu hooldekodu suunas. Hiljemalt siis, kui saate ise sama vanaks kui teie vanavanemad, märkate, mis tunne on see, kui ei saa enam õues liikuda ja kultuuriüritustest osa võtta. Teie tulevik tähendab apaatset televiisori jõllitamist ja teie ainus unistus on kolida hooldekodusse, kus mähkmeid vahetatakse vähemalt korra nädalas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles