Tervisepäev pani kogu kooli liikuma

, õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervisepäev Jõõpre koolis.
Tervisepäev Jõõpre koolis. Foto: Erakogu

Jõõpre koolis toimus juba traditsiooniks saanud igakevadine liikumispäev, millest võtsid osa kõik klassid ja klassijuhatajad.

Liikumispäev algas väikese soojendusega ehk „Kägara“ tantsimisega, mille eestvedajaks oli kooli rahvatantsuõpetaja Anu Kurm. Ehkki ilm oli vihmane, olid nii väikesed kui suured rajale minejad optimistlikud: pole ju halba ilma, on halb riietus. Kehalise kasvatuse õpetaja Marika Vahter oli ette valmistanud nn fotomatka: iga klass sai ülesandeks läbida kolmekilomeetrine matkarada ja leida üles selle lähedal olevad paigad, mis töölehtedel olid. Kõik matkajad olid väga tublid, lapsed lõpetasid küll märja, kuid õnnelikena.

Kuigi matkapäev oli kooli südamenädala tippsündmus, on terve nädala jooksul pööratud tähelepanu nii liikumisele kui ka tervislikule toitumisele. Iga päev pakutakse õpilastele peale tavatoidu värskeid aed-, juur- ja puuvilju. Eriti kiiduväärt on see, et tänu Audru valla toetusele saavad soovijad koolis nüüd ka hommikusööki, et lapsed ei peaks koolipäeva alustama tühja kõhuga.

Jõõpre kool on nn pilootkool, kus valla toetusel hommikusöögi võimalust neljandal veerandil katsetatakse. Kui sööjaid on, hakatakse järgmisest õppeaastast hommikusööki pakkuma valla teisteski koolides. Ja uskuge või mitte, aga hommikusööki vajab kolmandik kooli õpilastest! Siin on mõtlemist kindlasti nendele lastevanematele, kes ei leia aega või viitsimist oma lastele hommikuti süüa valmistada. Hommikusöögiharjumus peab olema järjekindel ja algama juba siis, kui laps on väike.

Jõõpre koolis kui tervistedendavas koolis on tervise-, matka- ja spordipäevad õpilaste hulgas alati populaarsed olnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles