Päike, õhk ja vesi – need me sõbrad kolmekesi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu ja Sindi lasteaedade erirühmade mängupäev.
Pärnu ja Sindi lasteaedade erirühmade mängupäev. Foto: Erakogu

15.–21. aprillini tähistatakse ülemaailmset südamenädalat. Neljapäeval, 18. aprillil kogunesid Pärnu ja Sindi lasteaedade erirühmade lapsed Pärnu spordihalli, et ühiselt mängida ja sportida.

Meie kodulinnal on juubeliaasta „Pärnu kuurort 175“ ning mängupeo teemaks ja motoks oli sai „Päike, õhk ja vesi, need me sõbrad kolmekesi“. Spordihalli fuajeesse oli üles pandud erirühmade laste tööde näitus „Sportimine on lõbus ja kasulik“.

Ettevõtmise on algatanud Pärnu linna lasteaedade eriõpetuse ja terviseedenduse aineühendused. Eriõpetuse aineühendusse kuuluvad erirühmade õpetajad, eripedagoogid, tugiisikud ning terviseedenduse aineühendusse liikumisõpetajad ja tervishoiutöötajad. Seda sündmust on korraldatud juba neli aastat ja alati on eestvedajate hulgas olnud liikumisõpetaja Ly Akenpärg.

Pärnu lasteaedades on kokku üheksa erirühma: Mai lasteaias on kolm rühma nägemisprobleemidega lastele, Tammsaare, Raeküla ja Kellukese lasteaias on rühmad kõneprobleemidega lastele, Pöialpoisi lasteaias rühm  liikumisprobleemidega lastele ja Pillerpallis on liitpuudega laste arendusrühm. Maakonnast osales Sindi lasteaed, kus on kõneprobleemidega lapsed.

 Spordihalli oli kogunenud ligikaudu 100 last ja palju lapsevanemaid.

Mängupeo avas peategelane Päike, kelleks oli Pärnu lasteaedade ühenduse „Eriõpetus lasteaias“ juht Virve Lank. Õpetaja Kairi Kuuse eeslaulmisel lauldi koos muusikaõpetaja Jelena Savinskaja laulu „Pärnu on popp“. Külalisena tervitas väikseid tervisesportlasi Pärnu linnavalitsuse kultuuri- ja haridusosakonna juhataja Andrus Haugas.

Spordipidu algas ühise liikumisega „Oja laulu“ saatel lainete vahel, imiteerides merd ja tuult. Edasi toimusid aktiivse liikumise tegevused keskustes. Lapsed said proovida kätt kalapüügis, kõndida muulil, liikuda öisel promenaadil – tunnetusrajal, mängida rannavõrkpalli, harjutada lutsuviset, ujuda rõngastega, pugeda läbi tunnelist. Joonistuskeskuses moodustati laste käejälgedest kollane päike.

Põnev ja mängulusti täis päev lõppes kevadise putukate tantsuga. Kõik osalejad said kaasa tänukirja, medali, mõnusa tunde ja heateo oma südamele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles