Jüri Vlassov: Tahaks sünnipäeval sinililleõisi näha. Aga vist on palju tahetud

Grete Naaber
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanaisa Jüri Vlassov võttis teatripäeva peole Endlasse kaasa ka oma lapselapsed Herta Katariina ja Marta Liisa, kellega koos andis laval üle aastaauhinna ühele järjekordsele tublile teatritegijale.
Vanaisa Jüri Vlassov võttis teatripäeva peole Endlasse kaasa ka oma lapselapsed Herta Katariina ja Marta Liisa, kellega koos andis laval üle aastaauhinna ühele järjekordsele tublile teatritegijale. Foto: Ants Liigus

Pärnu Endla vanim näitleja Jüri Vlassov saab jüripäeval kuuekümne viie aastaseks.

“Kui nüüd Ita Everiga võrrelda, siis on imelik, et ma siin teatris kõige vanem olen. Võiks vanemaid olla, nagu Draamateatris ja Ugalas. Mis vanus see mul ka on?” leiab näitleja ise. Sügisel saab tal Endla laval oldud 44 aastat ja rolle kokku tublisti üle 150.

Juttu ajama tuli ta otse proovist, hallvalged lokikeerdudega õlgadeni juuksed lehvimas. “Oota, ma võtan enne ühe õlle,” ütleb ta alustuseks Endla kohviku leti äärde tõtates. Ikka endine Jüri – oma lemmikjoogi õlleta juttu ei aja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles