Konverents küsib, kuidas saada oma elu meistriks

Ille Rohtlaan
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Imbi Esko kujundatud Koidula kooli konverentsi sümboolika.
Imbi Esko kujundatud Koidula kooli konverentsi sümboolika. Foto: Illustratsioon

Koidula kooli selleaastane konverents – KoKoKo – saab teoks 24. aprillil ja kannab pealkirja „Kuidas saada oma elu meistriks“.

Konverents lähtub ideest, et iga inimene on eelkõige ise oma tuleviku rajaja. Küsimusest, kas valida õppides pigem humanitaar- või reaalained, ei piisa: vasturääkivad seisukohad ja tööjõuturu statistika panevad gümnaasiuminoore sellelaadsete valikute kõrval mõtlema ka oma unistuste teokstegemisele ja ideaalide poole püüdlemisele.

Gümnaasiumiastme konverents soovib arutleda veel selle üle, mida tähendab inimeseks olemine ja jäämine meie kiirelt arenevas maailmas – kuidas saada ja jääda kauaks terveks, tugevaks ja alati õppivaks oma elu meistriks.

Konverentsi täiskogul on peaesinejad Kristjan Port, Tallinna Ülikooli terviseteaduste ja spordi instituudi direktor, ja riigikogu liige Igor Gräzin. Kristjan Port räägib sellest, millised nõuded seab tulevik inimesele, ning Igor Gräzin avab majanduse ja poliitika võimalikke suundumusi.

Õpitubades jagavad omi mõtteid ja kogemusi Maret Mursa-Tormis, Alexanderi tehnika õppejõud teatri- ja muusikaakadeemiast, Valter Parve Tartu Ülikooli Pärnu kolledžist, Sulev Alajõe PEAKist, Johanna Helin  MTÜ Mondo Maailmahariduskeskusest, Vallo Varik Tartu Ülikooli tehnoloogiainstituudist, Tallinna Filharmoonia direktor Marko Lõhmus ja Margus Püüa, kes on siseministeeriumi infotehnoloogia- ja arenduskeskuse strateegia divisjoni juhataja. Igas töötoas tulevad esitlusele ka parimad õpilasuurimused, mille teemapüstitus sobib külalisesineja ettekandega.

Koidula kooli konverentsi traditsioon ulatub aastasse 1953 ja KoKoKo nime kannab üritus aastast 1962. Eelmisel aastal kandis konverents pealkirja „Film on keel, mida kõneldakse üle maailma“ ja peaesineja oli kultuuriminister Rein Lang.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles