Pärnu toimetulekukooli pere hoidis südant

, toimetulekukool õppealajuhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Kes siis ikkagi näris käbi?" arutlevad toimetulekukooli lapsed südamenädalal koos RMK Kabli looduskeskuse juhi Küllike Sisaskiga.
"Kes siis ikkagi näris käbi?" arutlevad toimetulekukooli lapsed südamenädalal koos RMK Kabli looduskeskuse juhi Küllike Sisaskiga. Foto: Marju Kivi

Pärnu toimetulekukooli tervisenädal oli kiire ja toimekas. Teisipäeval sõitis kogu koolipere Jõulumäele. Vaatamata rohkele lumele tungis soe kevadpäike kõigi südametesse ja päev  oli tore.

Õpetaja Estri eestvedamisel mängiti algatuseks ring- ja jooksumänge: otsiti lume alt välja piiluvaid esimesi ussikesi, tervitati talveunest ärganud kaisukaru kevadise tervitusega. Et kevadistel jalutuskäikudel õnnetusi ei juhtuks, tuletati meelde valgusfoorivärvid ja tegutsemine vastavalt värvile. Pärast füüsilist tegevust oli paras aeg anda ajule mõttetööd.

RMK Kabli looduskeskuse juhi Küllike Sisaski ja Marju Järve abiga saadi kuulates, nuusutades, katsudes ja vaadates teada, et kevad on käes või miks mõni lehtpuu talveks oma lehti loovutanud polnud. Uuriti, kuidas orav ja hiir  käbi oskavad närida, ning milline näeb välja sarapuu ja lehis.

Kolmapäeval söödi ja joodi tervislikult. Iga klass valmistas tervisliku toidu või salati ja pakkus seda teistele. Tervishoiutöötaja Alvi valmistas kooliperele värskelt pressitud mahlasid. Mahla sai nii punapeedist, kaalikast kui kartulist. Isegi kui algul olid maitsed ehmatavad ja võõrad, sai mahlasid kokku segades väga maitsvaid ja tervislikke jooke. Päevahoius jätkati tervisele mõeldes, küpsetati kasvataja Siiri juhendamisel tervislikke tatra-õunapannkooke, tehti ise moosi ja smuutit.

Reedel kogunes toimetulekukooli pere spordihalli hommikuseks virgutusvõimlemiseks. Nii suures saalis oli nii mõnigi õpilane esimest korda. Õpetaja Marika rõõmsameelsus ja õigesti valitud tegevused tõid sära silmadesse suurtele ja väikestele.

Spordihallist algas jalgsimatk koolimaja poole. Tee oli jagatud peatuspunktideks, kust koolibuss sai väsinumad peale võtta. Selgus, et esimeses peatuspunktis ei soovinud veel ükski õpilane bussi peale minna, esimesed väsinud istusid bussi alles Decora poe ees. Suuremad õpilased kõndisid lõpuks lausa koolimajja Rõugu tänavale. Ja seda ikka südame heaks. Samme tuli rohkelt: üle 2013.

Et tervisenädala ja südame eest hoolitsemine meelest ei läheks, sai iga õpilane meeneks südamekese. Toimetulekukooli tervisenädal jätkus selle nädala neljapäeval, kui noorema astme õpilased osalesid ülelinnalisel erivajadustega laste spordipäeval spordihallis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles