Tiit Kändler räägib kõlakojast kõrva taga

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Kändler ja lapikune «lumepall».
Tiit Kändler ja lapikune «lumepall». Foto: Erakogu

Tiit Kändler jutustab täna õhtul Pärnu keskraamatukogus muusika saladustest ja seostest elu teiste valdkondadega. Homme päeval aga ajavad keskraamatukogu lasteosakonna jutunurgas juttu ja räägivad oma lasteraamatutest kirjanikud Indrek ja Eva Koff.

Kändleri muusikast kõnelev raamat “Kõlakoda kõrva taga” tunnistati Eesti 2010. aasta parimaks teadust populariseerivaks raamatuks, 2012. aastal omistati talle Euroopa parima teaduskirjaniku auhind “Euroscience Award”.

Enda kohta ütleb Kändler, et on olnud ja on vähemal või enamal moel praegugi füüsik, phD, humorist, ehitaja, isa, stsenarist, tõlkija, lastekirjanik, reisikirjanik, autojuht, teadus- ja keskkonnaajakirjanik, sõber, teadustoimetaja, Õueonu. Omal ajal õppis Kändler Tartu ülikoolis füüsikat ja töötas 15 aastat teadlasena, nüüd on ta juba veerand sajandit teadusest vaid kirjutanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles