Tulesignaal algas Soontagana maalinnast

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Olulisim meie jaoks oli patriootlik tahe sellisel üritusel osaleda,” ütles Kaitseliidu Pärnumaa maleva Soontagana malevkonna pealik Viktor Iljin.
“Olulisim meie jaoks oli patriootlik tahe sellisel üritusel osaleda,” ütles Kaitseliidu Pärnumaa maleva Soontagana malevkonna pealik Viktor Iljin. Foto: Ants Liigus

Muistsete läänlaste ühte tuntumasse kindlustusse, Soontagana maalinna sammus esmaspäeva hilisõhtul kümmekond jalapaari läbi veel tahenemata haaviku mööda kiviaedade vahelist teed, mille metssigade kärsad künnimaaks songinud.

Täiskuuketas pikendas puude varje ja kallas ümbruse üle võimsa loodusliku valgusega, esimesena tegi tumenevalt taevakaarelt jüriöölistele silma Ehatäht.

Loodusest ei saanud ennast lummata lasta pärnulased Vello Toomingas ja Marko Simson, kes tassisid õlal paarimeetrist harulist puuoksa, nende järel sammusid Pärnu muuseumi restauraator-kuraator Triin Tammann ja rühm Koonga kooli õpilasi saatjatega. Siht oli maalinna vall, millel täpselt kokkulepitud ajal tuli panna põlema märgutuli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles