Ühisgümnaasiumis oli karjääripäev

, abiturient
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karjääripäev Pärnu ühisgümnaasiumis.
Karjääripäev Pärnu ühisgümnaasiumis. Foto: Tiina Saarits

Pärnu ühisgümnaasiumis leidis aset noortele edasiõppijatele suunatud karjääripäev, mille eestvedaja oli õpetaja ja kooli karjäärikoordinaator Jane Pukk. Kogu koolipäev oli sisustatud kasulike ja harivate loengutega, millest tõuseb abi edasises elus toime tulemisel.

Swedbankist käis 6. ja 7. klassidele rahaga ümberkäimisest rääkimas ühisgümnaasiumi vilistlane Klarika Jelin. Loengus jagati näpunäiteid, kuidas oma sissetulekuid ja kulutusi tasakaalus hoida ning mil moel säästusid organiseerida.

Kätlin Aadamsoo Pärnu õppenõustamiskeskusest tuli 9. klasside õpilasi nõustama esinemisärevusega seotud probleemides. Õpetussõnu saadi alates ruumi kasutamisest kuni käte asendini välja. Peale selle said noored juhtnööre töökoha otsimisel.

Oma karjäärist muusikamaastikul käis 1.–5. klassidele  jutustamas ühisgümnaasiumis põhihariduse omandanud Rasmus Rändvee. Selle aasta superstaarisaate võitja selgitas, mis on edu leidmisel oluline. Kunagi ei tohiks tema veendumuse kohaselt jätta pooleli seda, mida teha meeldib. Rändvee esitas koos kitarrist Paal Pilleriga nende bändi Facelift Deer tuntumaid laule.

Ettevõtlikkusest ja ürituste organiseerimisest oli 8. klassidele rääkimas Pärnu Kuninga tänava põhikooli lõpetanud ja nüüd Tallinna Vanalinna Hariduskolleegiumi 11. klassis õppiv Stefan Peetri. Oma kooli põhjal arvukalt näiteid toonud Peetri tõestas, et ürituste korraldamisega koolielu meeldejäävamaks muutmiseks ei ole vaja suurt algkapitali, vaid piisab noorte aktiivsusest ja initsiatiivist.

Gümnaasiumi lõpuklassidele käis ülikoolielu tutvustamas ühisgümnaasiumi vilistlane Iti Libe. Abiturientide silmaring laienes eelkõige sellistes valdkondades, nagu õpingute jätkamine välismaal, elukoha leidmine ja töötamine ülikooli kõrvalt.

Karjääripäev lõppes 11. klasside õpilaste uurimustööde kaitsmisega, kus 10. klasside õpilased olid vaatlejateks, et järgmiseks õppeaastaks kogemusi saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles