Juhtkiri: Veteranide päeva olemusest

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Esimene veteranide päev Eesti Vabariigis on saanud ajalooks. Selle päeva sünd aga võttis nii kaua aega, et hakkab lausa piinlik. Alles 20. detsembril 2012 kinnitas valitsus kaitseministeeriumi ja kaitseväe koostöös valminud veteranipoliitika, mis tõi missioonidel käinud sõjaväelastele ühiskonna ja riigi toe ning muutis 23. aprilli veteranide päevaks.

Päev tõmbab selge vahe veteranide vahele. Nagu kaitseminister Urmas Reinsalu on öelnud, puudutab veteranide päev ja poliitika neid, kes on võidelnud kaitseväe koosseisus Eesti eest või kaotanud töövõime teenistusülesandeid täites.

Kahtlemata pole suurimat ohvrit, kui langeda isamaa eest võideldes. Nüüdisaegses poliitikas on Eesti eest võitlemine omandanud kolossaalse ja globaalse ulatuse. Väiksearvulisele rahvale on iga vereohver kallis hind, mis sunnib mõtlema, kas oleme oma liitlaskohustusi ettekäändeks tuues alati kõige mõistlikumalt toiminud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles