PKHK esitleb e-kursusi

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa kutsehariduskeskus.
Pärnumaa kutsehariduskeskus. Foto: Urmas Luik

Täna, 25. aprillil esitletakse Pärnumaa kutsehariduskeskuses e-kursusi ja õpiobjekte, mis on loodud VANKeR programmi "E-õppe arendamine kutsehariduses" raames Euroopa sotsiaalfondi toel.

Esitlusele tulevad Allan Lorentsi ja Ruth Ilvese e-kursused kehahooldusest, näohooldusest ning käte ja jalgade anatoomiast; kujundusõpetuse ja stiiliõpetus ning teeninduse olemuse ja teenindaja isiksuse e-kursused Kristel Sepalt; ravimiõpetuse alused, mille autor on Eve Tapp; Kristi Lorentsi ja Ingrid Kruusla joonestamise, renoveerimise aluste e-kursused; Kaivo Paali e-kursus „Staatilise elektrilaengu maandamine ja potentsiaalide ühtlustamine (ESD)“.

Esitletakse ka Mart Ronga õpiobjekte „Ohtlike ainete kasutamise piirangud – RoHS“ ja „Trükiplaat“.

Täna tunnustatakse ka Tallinna teeninduskoolis kvaliteedimärgi saanud e-kursusi, mida koordineerib e-õppe arenduskeskus, teavitas Pärnumaa kutsehariduskeskuse arenguosakonna juhataja Varje Tipp.

E-kursus 2013 tiitli pälvis Pärnumaa kutsehariduskeskuse õpetaja Allan Lorentsi loodud „Inimese elukulg“, mis kuulub hooldustöötaja eriala riiklikku õppekavasse.

Pärnumaa kutsehariduskeskuses on pälvinud kvaliteedimärgi kokku viis e-kursust. 2008 sai selle ettevalmistuskursus bioloogia riigieksamiks, autor Allan Lorents, 2009 anti kvaliteedimärk Endla Kuura puhastus- ja korrastustööde e-kursusele ning Anu Laasi e-kursusele „Dokumendihaldus. Asjaajamine“. 2011 teenis kvaliteedimärgi grupitöö tarkvara e-kursus, selle autor on Varje Tipp, aasta e-kursus 2010/2011 stipendiumi kandidaat.

Programmi „Kutsehariduse sisuline arendamine“ raames on Pärnumaa kutsehariduskeskuses VANKeR programmi kaudu loodud 68 e-kursust ja 33 õpiobjekti, mis toetavad tänapäevast lähenemist õppeprotsessis, loovad paindlikumad õppimise võimalused ja võimaldavad paberivaba õppimist. E-õppe sisu eeliseks on selle pidev täiendamine ja uuendamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles