Toiduliidu konkursil "Eesti parim toiduaine 2013" pälvis meedia lemmiku auhinna filtreerimata Saku Kuld.
Ajakirjanikud valisid Eesti parimaks toiduaineks õlle
Tänavu esimest korda kogunenud meediaesindajatest koosneva žürii esimehe, ajakirja Oma Maitse toimetaja Siiri Kirikali sõnutsi käis esikoha nimel tihe rebimine. Silma paistsid kolm toodet – filtreerimata Saku Kuld sai 60st maksimaalsest 52,57 punkti, M. V. Wooli marineeritud angersäga 51,67 ja Valio Forte Speciale 51,33 punkti. „Filtreerimata Saku Kuld pälvis žürii heakskiidu just tänu oma puhtale ja naturaalsele maitsele,“ nentis Kirikal.
Toiduliidu juhi Sirje Potisepa sõnade järgi oli huvitav kõrvutada toidu teemat igapäevaselt kajastavate ajakirjanike arvamust teadlaste, ekspertide ja toiduvalmistajate hinnanguga. „Usun, et toiduainete nii põhjalik hindamine – arvestades toote maitset, lõhna, konsistentsi, tervislikkust, välimust, pakendit, uudsust ja müügiedu – oli meediainimestele endilegi põnev kogemus. Kaalume meediaesindajate hindamisprotsessi kaasamist kindlasti järgmiselgi aastal,“ lisas Potisepp.
Meedia lemmiku žüriisse kuulusid ajalehe Postimees tarbijalisa Tarbija24 juhataja Hanneli Rudi, ajakirja Oma Maitse toimetaja Siiri Kirikal, Maahommiku ja Vikerraadio saatejuht Madis Kimmel, ajalehe Maaleht lisalehe Targu Talita toimetaja Jana Rand ning ajakirja Mari köögitoimetaja ja toidublogija Tuuli Mathisen.