Henn Vallimäe valiti kolledži juhiks tagasi

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli Pärnu kolledži direktor Henn Vallimäe.
Tartu ülikooli Pärnu kolledži direktor Henn Vallimäe. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Tartu ülikooli senati istungil valiti Tartu ülikooli Pärnu kolledži direktoriks tagasi Henn Vallimäe, kes peab uue ametiaja peamiseks tegevuseks kolledži õppekavade fokuseerimist, rahvusvahelistumise jätkamist ja kolledži rolli tugevdamist Tartu ülikooli ja Pärnu regiooni vahel.

Vallimäe sõnutsi on kolledži prioriteetseks tegevuseks keskenduda oma tugevustele – turismimajanduse ja heaoluteenuste valdkonna edendamisele. Ta peab oluliseks õppekvaliteedi tõstmist ja õppekavade fokuseerimist, mille tulemusena nähakse Pärnu kolledži õppekavu kui oma valdkonna tunnustatud brände.

„Tähtis on kolledži rahvusvahelistumise jätkamine, sh rahvusvaheliste õppekavade arendamine ja järjepidev tihe koostöö Eesti ja välismaa tööturu ja erialaliitudega,“ ütles Vallimäe.

Vallimäe jaoks on oluline kolledži regionaalpoliitilise rolli arendamine ja ta peab vajalikuks koostööd kohalikul tasandil. „Oluline on leida kuldne kesktee ülikooli ja Pärnu regiooni arengu vahel. Kolledž näeb ennast Pärnumaa arengukava neljast olulisest läbimurdevaldkonnast ühe, puhke- ja turimismajanduse vedava mootorina,“ rääkis Vallimäe.

Direktori valimiseks moodustatud ekspertkomisjoni hinnangul on Vallimäe tugevuseks kolledži olukorra ja võimaluste hea tundmine, tasakaalukus eesmärkide seadmisel ning finantside ja töötajate juhtimisel.

Vallimäe jätkab kolledži juhi ametis pärast töölepingu uuendamist Tartu ülikooliga.

Henn Vallimäe on töötanud kultuuriministeeriumis asekantslerina (1996–2000) ja aastatel 2001–2009 juhtinud Eesti võrkpalliliitu. Alates 2009. aasta juulist on Henn Vallimäe töötanud TÜ Pärnu kolledži direktorina. Samuti on tal märkimisväärne kogemus mitme peamiselt spordiga seotud organisatsiooni juhatuse töös osalemisel.

 Henn Vallimäe kõrval kandideerisid TÜ Pärnu kolledži direktori ametikohale veel Margus Annuk ja Garri Raagmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles