Pärnakad aitavad Gruusia kutseharidust arendada

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa kutsehariduskeskus. Esiplaanil kutsehariduskeskuse õpilase Raido Rentniku õlimaalid.
Pärnumaa kutsehariduskeskus. Esiplaanil kutsehariduskeskuse õpilase Raido Rentniku õlimaalid. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Kaks nädalat on Pärnumaa kutsehariduskeskuses projekti "Aitame kaasa Gruusia kutsehariduse arengule II" raames stažeerimas Thbilisi LEPL Vocational College Mermisi õmblemise eriala kutseõpetaja Lia Mikeltadze ja karjäärinõustaja Lali Beshkenadze.

Stažeerimise käigus tutvuvad Thbilisi kolleegid Pärnumaa kutsehariduskeskuse kui tervikuga. „Nad saavad ülevaate õppekasvatusprotsessist, praktika planeerimisest ja korraldusest, praktikabaasidest nii koolis kui ka ettevõtetes, samuti karjäärialasest tööst õpilastega,“ kirjeldas kutsehariduskeskuse avalike suhete juht Anneli Rabbi.

Praktikabaasidest külastavad Mikeltadze ja Beshkenadze Endla teatrit, Protex Balti OÜd ja Wigen Sindit, kus saadakse ülevaade nende tööst ja eripärast. Käiakse teisteski kutseõppeasutustes ja õpitakse tundma nende omapära. Praktika käigus valmib kogetu põhjal õpimapp.

Külalistele tutvutakse ka Eesti ajalugu, kultuuri ja kunsti.

Mikeltadze ja Beshkenadze naasevad kodumaale 28. aprillil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles