Tutipäevalised lustisid vihma tõttu tubastes ruumides

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Taas on kätte jõudnud aeg, mil gümnaasiumilõpetajad asuvad eksamiteks valmistuma. Traditsiooniliselt tähistavad abituriendid koolitundide lõppemist ja eksamiaja algust tutipäevaga.

Pärnumaal teeb tänavu riigieksameid 634 gümnaasiumilõpetajat, neist 486 Pärnu linnas ja 148 maakonnas.

Pärnu linnas võis vallatuid tutipäevalisi näha nii täna kui eile. Tõsi, täna ilmataat tutipäevalisi ei soosinud. Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumis on näiteks sel tähtsal päeval saanud traditsiooniks korraldada oksjon, kus müüakse maha õpilaste aastate jooksul klassiruumi kogunenud isiklik vara. Teenitud raha panustatakse lõpupeo korraldamisse.

Teise keelena eesti keele riigieksamit sooritavad õpilased alustasid oma teadmiste proovile panemisega juba sel esmaspäeval. Eesti õppekeelega koolides teevad õpilased emakeeleeksami tuleval esmaspäeval.

Eesti õppekeelega koolides on eesti keel kohustuslik riigieksam, vene õppekeelega koolides on see vabatahtlike eksamivalikute hulgas.

Seoses muudatustega gümnaasiumi lõpetamise tingimustes on õpilasel, kes sooritab sel aastal riigieksami mitterahuldavalt või puudub valitud eksamilt, võimalus korduseksamit teha juba sama aasta suvel. Korduseksamid toimuvad 23. juulist 8. augustini.

Tänavu registreeris riigieksamitele üle Eesti kokku 12 026 eksaminandi, eksamivalikute arv on üle 36 000.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles