Neeva aias ja Tihemetsas tasuta taimevahetus

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taimed.
Taimed. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Sel laupäeval toimub Papsaares Neeva aias ja Tihemetsas rohevahetus, kus kõik soovijad võivad omavahel taimi ja muud aiandust puudutavat tasuta vahetada.


Rohevahetus tähendab aiahuviliste kokkusaamist, kus vahetatakse või antakse ära oma aiakaupa. Tähtsaim reegel on, et kõike võib vahetada või ära anda, mitte müüa.



Vahetusele võib kaasa võtta väiksed puupojad, ilupõõsad, püsililled, toalilled, veetaimed, kevadisel rohevahetusel suvelille- ja köögiviljataimed, seemned ning pistikud. Peale taimede võiks kohale tuua endale ülearused taimeanumad ja aiakirjandust-raamatuid.



Kel plaan vahetuselt istikuid muretseda, peaks arvestama, et tegu pole elukutseliste kaubitsejatega ning nutikas oleks kaasa võtta taimede tarbeks kilekotte ja karpe. Samuti tasub tasku pista marker või kleepsud ostude märgistamisteks, et kodus ikka mäletaks, mis kaasa haaratud.



Kel aga soov oma kaupa pakkuda, võiks varakult paberile printida taimekirjeldused ja kasvatusõpetused, see säästaks kauplemispäeval oluliselt nii andja kui saaja aega.



Üritus algab Neeva aias kell 10 ja Tihemetsas kell 9.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles