Broceni kool Lätist nautis Tõstamaa kevadet

, Tõstamaa keskkooli huvijuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõstamaa koolil olid külas õpilased Broceni koolist Lätimaalt.
Tõstamaa koolil olid külas õpilased Broceni koolist Lätimaalt. Foto: Toomas Mitt

Enne sõpruskohtumist toimus õpilasvahetust, mille käigus kaks Tõstamaa tüdrukut sõitis paariks päevaks Lätimaale koolielust osa saama ning kaks poissi Brocenist saabus Tõstamaale kooli tegemistest osa saama. Vahetusõpilased elasid õpilaskodudes ning osalesid ainetundides ja tunnivälistes tegemistes.

Eelmise nädala reedesel päeval oli Tõstamaa kool ootusärevust täis, sest taas oodati külla sõpruskooli Brocenist Lätimaalt.

Direktor Toomas Mitt võttis külalised vastu juba Pärnu piiril, kust suunduti Pärnu rannapromenaadile ja muulile ning seejärel Tõstamaale.

Ühistegevusi alustati sportlikult Tõstamaa rahvamajas. Trummipõrina saatel korraldati teatevõistlusi ja mängiti võrkpalli.

Õhtul esinesid mõlemad koolid oma etteastetega. Tõstamaa kooli põhikooliklassid tegid moe-show', mille teema oli taaskasutus. Broceni kool avaldas kõigile muljet võimsa muusikaga, mille loomiseks kasutati plasttopse.

Võistlusmomendi tõi õhtuprogrammi konkurss parima toote leidmiseks, mis koolielu huvitavamaks muudaks. Parimaks tunnistati 6. klassi loodud koolisõps-abimees SchoolBuddy, kes igal elujuhtumil nagu imeväel appi sööstab.

Edasi jätkus õhtu tuleskulptuuride meisterdamise ja süütamisega. Diskol möllati keskööni.

Laupäeval tutvustas Tõstamaa keskkooli õpilane Laura Jõe külalistele mõisahäärberit ja selle ajalugu ning rääkis põnevaid mõisalegende. Planeeritud hõljukisõit Munalaiu sadamas tekitas loodetud elevust. Kuna hõljuk mahutab seitse inimest, tehti päris mitu ringi, et kõik proovida saaksid.

Enne kojuminekut kostitati külalisi lõunasöögiga ja siis saatsid Tõstamaa keskkooli õpilased külalised ära, öeldes: „Järgmisel aastal näeme, aga siis juba Brocenis“.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles