Õuesõpe teeb õppimise huvitavaks

, Vändra gümnaasiumi õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vändra gümnaasiumi lapsed käisid õuesõppe raames teleskoobiga taevast vaatamas.
Vändra gümnaasiumi lapsed käisid õuesõppe raames teleskoobiga taevast vaatamas. Foto: Erakogu

Juba teist aastat järjest toimub Vändra gümnaasiumis õuesõppeprojekt 1.–6. klassidele. Projekti rahastab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Selle aasta teema on „Jäätmekäitlus ja atmosfäärikaitse.“ Projekti käigus korraldatakse kuus õppekäiku jäätmekäitlus- ja ilmavaatlusjaamadesse: esimene ja teine klass tutvuvad OÜ Paikre tegevusega, kolmas klass suundub uurimusretkele AS Väätsa Prügila juurde, neljas ja viies klass külastavad Tõravere observatooriumi, kuues klass sõidab Tallinn-Harku aeroloogiajaama ilma ennustama.

Õuesõpe ja vahetu kontakt loodusega arendab õpilaste hoolivat suhtumist loodusesse ja kinnitab koolitunnis õpitut. Et neid tulemusi saavutada, on peale kooliruumides toimuvate ainetundide vaja õpilasi viia õppekäikudele, kus nad saavad ainetunnis õpitut praktilise tegevuse käigus kasutada ja looduses tegutsedes uusi teadmisi ja kogemusi omandada.

Projekti käigust annab ülevaade veebileht http://jaatmekaitlusjaatmosfaar.blogspot.com/

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles