Lugeja kiri: Lapsed ära valimisvankri rakendeist!

, Tahkuranna valla kodanik, nelja lapse isa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Maksumaksjana rõõmustasime Pärnu kontserdimaja ja ühtlasi muusikakooli valmimise üle. Lapsed said omale nüüdisaegsed õpitingimused. Raha läks õigesse kohta.


Nüüdseks on kõigile Pärnumaalt linnas muusikaharidust saavatele lastele asendunud mažoorsed toonid minoorsetega. Paljudele võib lõppenud kooliaasta jääda viimaseks.



Nimelt otsustas Pärnu linnavalitsus hakata nõudma maakonnast muusikakoolis ja muudes huvikoolides käivatelt lastelt kohatasu, mis muusikakooli puhul on ligi 20 000 krooni aastas. Maksta umbes 20 000 krooni, teadmata selle raha kulutamise täpseid tagamaid? Kas sellest peab kaetud saama muusikakooli õpetajate palk, muusikakooli halduskulu, munitsipaalpolitsei ülalpidamine, pensionäridele toetuse maksmine, linnavalitsuse ametnike üldkulud või majandusala osakonna juhatajale lahkumishüvitis, on selgusetu.



Oletuse selleks andis 6. mail muusikakoolis koosolekul abilinnapea Jane Metsa korrutamine valimistest ja poliitikast ning vallavalitsuste panemine fakti ette: kas maksate või mitte.



Valimised ju tulekul. Kas nüüd üritatakse politiseerida Pärnu Vee, Estonia, Sõpruse, Kümbluse järel laste huviharidus? Moodustakse poliitilised nõukogud Reformi- ja Keskerakonnast, valitakse nõukogu esimees ja liikmed ning loomulikult määratakse esmalt kopsakad nõukogu liikme tasud?



Taas on leitud koht, kust parteide kassat täita, seekord siis maal elavate lapsevanemate või paremal juhul vallavalitsuste taskust ja ajal, mil paljud meist võitlevad ellujäämise nimel. Sel aastal 20 000 krooni, järgmisel aastal võib olla 30 000 krooni. Tulevik on ebaselge, koolituslepingud Pärnu huvikoolides sõlmitakse aastaks.



Solvav on maksumaksjast vallakodanikule-lapsevanemale minna, garantiikiri näpus, vallavalitsusse raha kerjama. Paljud neist lapsevanemaist saavad vallast eitava vastuse, paljud loobuvad küsimatagi. Taas saab tõestatud, et riik ei ole inimesed ja lapsed on vaid meie isiklik tulevik.



Minu üleskutse Pärnu raehärradele: jätke lapsed välja poliitilistest mängudest ja ärge rakendage neid valimisvankri ette! Leida probleemile lahendus, mis võrdselt rahuldaks kõiki osapooli, peaks olema asendamatule ja kõrgesti tasustatud vaimse potentsiaaliga linnavalitsusele jõukohane. Jätke maakonna lastele võimalus omandada huviharidust võrdsetel alustel linna lastega, rõõmustasime ju koos muusikakooli valmimise üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles