Juhtkiri: Sotsid kärbiti välja

Kaupo Meiel
, arvamustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu Postimees

Eile andis valitsus riigikogule üle negatiivse eelarve kava, mis omakorda tõi kaasa ühe sisulise kärpe valitsuses endas, millest pärast pikka jagelemist kärbiti välja sotsiaaldemokraadid.


Peaminister Andrus Ansip ütles riigikogu ees tehtud poliitilises avalduses, et Eesti huvides on jätkata konservatiivse eelarvepoliitikaga, ja rõhutas, et Eesti riigi reitingud on tänu konservatiivsele eelarvepoliitikale praegu tugevamad kui paljudel ülejäänud Euroopa Liidu riikidel. Samal ajal kui peaministri sõnutsi ei saa Eesti senist poliitikat üle parda visata, vaid tuleb sellega tingimata jätkata, selguski lõplikult, et sotsidel pole võimalik sellises valitsuskoalitsioonis jätkata enda ega koalitsioonipartnerite pärast.



Europarlamenti pürgiv rahandusminister Ivari Padar ütleb tänases Pärnu Postimehes, et nüüd peaksid isegi põhikooli lapsed mõistma, et “kõiksugu jutud töölepinguseadusest ja töötukassa päästmisest on vaid suitsukate selleks, et sotse valitsusest välja puksida”.



Paraku paistab nii ühe kui teise poole viimastest sõnavõttudest läbi püüd kaitsta eelkõige oma erakonna ja alles seejärel riigi ja rahva huve ning mainet.



Ansip kinnitas küll riigikogu eeski, et keegi ei tohiks kasutada valitsuses olemist tribüünina valimiskampaania tegemiseks, aga eks tee (teinud) seda nii sotsid, Reformierakond kui IRL. Vastastikune süüdistamine ei viinud ega saanudki viia mitte kuhugi.



Lõppkokkuvõttes jäid oma seisukohtadele kindlaks nii Reformierakond, IRL kui SDE. Oma valijate ja toetajate ootusi ei petnud neist õigupoolest keegi.



Nüüd oleks riigile ja rahvale parim, kui võimalikult kiiresti taastuks teovõimeline ja Eestile vajalikke otsuseid langetav tegus valitsus, millel on parlamendi toetus, nagu avaldas lootust president Toomas Hendrik Ilves.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles