Kirikus kõlab klassikaline muusika Oleg Pissarenko seades

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kersti Ala-Murr.
Kersti Ala-Murr. Foto: Erakogu

Pärnu Eliisabeti kirikus kontserdisarjas “Musica sacra” esineb sel laupäeval Uue Muusika Kvartett, mille koosseisu kuuluvad Norras elav ja töötav sopran Kersti Ala-Murr, klavessinist Lilian Jõesaar, tšellist Tõnu Jõesaar ja akordionist Jaak Lutsoja.

Uue Muusika Kvarteti liikmete koostöö algas 2008. aastal, kui koostöös Eesti Kontserdiga esitati kava “Solveigi laul”. Aasta hiljem lisandus ansamblile klavessiin.

Peale üksikkontsertide on ansambel esinenud sarjas “Ooper raekojas”, osalenud Tallinna talvefestivalil ja Rapla kirikumuusikafestivalil. Ansambli repertuaari ja musitseerimist iseloomustavad uudsed kõlavärvid, eri stiilide sulandamine ja improvisatsioonilisus. Nii mõnelegi vanale tuntud palale on antud uus ja natuke teistsugune elu.

Aastal 2010 valmis ansamblil Eesti Raadios salvestatud muusikast plaat “Vaikimine oleks vale ...”.

Lilian Jõesaar töötab kontsertmeistrina Tallinna ülikoolis. Ta on mänginud vanamuusikaansamblis Rondellus rataslüürat, portatiivorelit ja kastanjette, klavessinistina osaleb ta ansambli Baltic Baroque ja teiste kammeransamblite töös.

Tõnu Jõesaar kuulub keelpillikvartetti Noobel Nelik. Samuti mängib ta ansamblites Tallinn Baroque, Tallinn Sinfonietta, Corelli Consort, Rondellus ja Baltic Baroque.

Jaak Lutsoja tegutseb vabakutselise muusikuna ja töötab Heino Elleri nimelises Tartu muusikakoolis pop-džässosakonnas akordioniõpetaja ning Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemias rütmimuusika ja akordionieriala õppejõuna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles