Politseikadett tutvustas õpilastele kübermaailma ohtusid

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseikadett Dmitri Kalinin tutvustas Pärnu Vene gümnaasiumi 7. klassi õpilastele võimalikke Interneti kuritegevuse liike ja kaasnevaid ohtusid.
Politseikadett Dmitri Kalinin tutvustas Pärnu Vene gümnaasiumi 7. klassi õpilastele võimalikke Interneti kuritegevuse liike ja kaasnevaid ohtusid. Foto: Poltisei

Eile tutvustas sisekaitseakadeemia politseikolledži politseikooli politseikadett Dmitri Kalinin Pärnu Vene gümnaasiumi 7. klassi õpilastele ja nende vanematele võimalikke internetikuritegevuse liike ja variante, kuidas õpilased ei satuks kurjategija ohvriks.


Päev algas Vene gümnaasiumi klassiruumis, kus politseikadett Dmitri Kalinin tutvustas projekti „Kübermaailm ja tema ohud“ raames 13-14aastastele noortele internetikuritegevuse liike.



Õhtul pidas politseikadett loengu samal teemal 7. klassi õpilaste vanematele, kuid rääkis veel, kuidas kaitsta oma last kübermaailma ohtude eest.



Tänapäeval on see väga aktuaalne teema, sest üha rohkem inimesi langeb häkkerite ohvriks, vahendas Pärnu politseiosakonna pressiesindaja.  



Lastevanemad olid arvamusel, et nende lapsed veedavad arvuti taga liiga palju aega, probleemidest räägitakse aga harva. Statistika näitab, et arvutikelmuste arv tõuseb ja noortele on vaja rohkem selgitada veebikeskkonnas varitsevaid ohte.



2008. aastal registreeriti Eestis neli kuritegu karistusseadustiku § 213 eksimise vastu ehk arvutikelmuse osas. 2009. aasta nelja kuu jooksul on Eestis registreeritud juba 14 selletaolist kuritegu. Lääne prefektuuris on aasta esimese nelja kuuga registreeritud kolm arvutikelmust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles