Juhtkiri: Tõlk Omari juhtum

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Läinud nädalal otsustas Eesti valitsus, et Afganistanis tõlgina Eesti kaitseväelastega koostööd teinud Omarile Eestis varjupaika ei anta. Taliban on ähvardanud mehega arved õiendada, kui liitlasväed 2014. aastal Afganistanist lahkuvad.

Oleme Pärnu Postimehe juhtkirjas varemgi kirjutanud, et Taliban võib vabalt olla üks järgmist valitsust moodustav jõud, mistõttu on koalitsioonivägedega koostööd teinute tulevik väga tume. Kuidas me ise suhtuksime okupatsioonivõimuga koostööd teinud kaasmaalastesse?

See, et võõrväed kas pakuvad nende heaks töötanuile võimalust pageda või võtavad abilised ise kaasa, on vana tava. Saksa vägedega koos läksid Eestist paljud, kellel oli põhjust tuleviku pärast karta, sama oli juhtunud mõned aastad varem Punaarmee tuules. Mõlema okupandi puhul osutus tõeks, et mahajäänutel hästi ei läinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles