Mürakarukool ja Karude jututuba ootavad taas lapsi

, Pärnu keskraamatukogu lasteteeninduse peaspetsialist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pisipõnne oodatakse raamatukokku Mürakarukooli.
Pisipõnne oodatakse raamatukokku Mürakarukooli. Foto: Henn Soodla

Maikuu teisel nädalal kutsub Pärnu keskraamatukogu lasteosakond lapsi Mürakarukooli ja Karude jututuppa.

Kolmapäeval, 8. mail teevad pooleteist- kuni nelja-aastased pisipõnnid koos vanemate ja vanavanematega ettevalmistusi emadepäevaks.

Laupäeval, 11. mail oodatakse jutuhuvilisi lapsi vanuses viiest kaheksani Pärnu lugusid kuulama.

Mürakarukooli laulus on kolmapäev karupere koogipäev ja pisikeste pärnakate jaoks ka koolipäev. Kolmapäeval raamatukogumaja esimese korruse saalis algavasse pooltundi võivad julgesti tulla kõik mürakarud, kellel tahtmist mängida, raamatuid uudistada, laule ja riime proovida ning erinevaid käemänge ja liigutusi katsetada. Ikka ja jälle tuletatakse meelde juba natuke selgeks saanud laule- mänge ja tehakse tutvust mõne uue salmiga, mida mürakarud pühapäeval emadele-vanaemadele uuesti esitada võiksid.

Laupäeval lasteosakonna jutunurgas algavasse Karude jututuppa on oodatud kõik, kellel tahtmist lugusid kuulata, raamatuid vaadata ja joonistada. Üheskoos vaikselt vaadates ja kuulates muutuvad raamatud kõnekaks. Sama asi juhtub tasakesi istunud lastegagi. Seepeale on tore arutleda, millest seal raamatus ikka räägiti ja kuidas see väikese kuulaja elukogemusega seotud on. Pole kahtlustki, et Pärnu koos kõige põnevaga, mis sealt seest leida võib, on lastega seotud ja mõtteid loov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles