Weiss alustas kevadet siloteoga

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tahkuranna ja Surju valla piiril Laadi küla all põllul kaarutati vaalu üles ja kogumiskäru neelas suutäied endasse. Silotegu Weissi moodi ei olnud nali, vaid esimese aasta põldheinapõllult selle võtmine, mida sügisvihmad teha ei lubanud.
Tahkuranna ja Surju valla piiril Laadi küla all põllul kaarutati vaalu üles ja kogumiskäru neelas suutäied endasse. Silotegu Weissi moodi ei olnud nali, vaid esimese aasta põldheinapõllult selle võtmine, mida sügisvihmad teha ei lubanud. Foto: Ants Liigus

Neil, kes esmaspäeval mööda Uulu-Valga maanteed sõitsid ja pilgu kõrvale viskasid, jäi küllap suu üllatusest ammuli, nähes heinapõllul kaarutaja ja kogumiskäruga traktoreid.

Just sellist tehnikat, mida kasutatakse silo tegemise ajal, kuid puud on alles lehte minemata ja rohukasv lume mineku järel alles kinni. Kust siin siis seda haljassööta võtta, mida konserveerida või rulli suruda?

Pärnumaa ühe tugevaima põllumajandusettevõtte osaühingu Weiss traktoristid ei teinud umbes 50 hektari suurusel põllul Laadi külas nalja, vaid tõsist tööd.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles