Pärnu vabakool tähistas oma 15. aastapäeva muusikaliga

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu vabakool tähistas oma 15. aastapäeva omaloomingulise muusikaliga "Kas mäletad?".
Pärnu vabakool tähistas oma 15. aastapäeva omaloomingulise muusikaliga "Kas mäletad?". Foto: Erakogu

Pärnu vabakool tähistas oma  15. aastapäeva omaloomingulise muusikaliga "Kas mäletad?".

Taani vabakoolide ideestikul põhinevas koolis on igapäevase koolielu märksõnadeks elamus, armastus ja turvatunne. Traditsiooniks saanud kevadise muusikaetenduse ettevalmistusperiood on aga osa õppetööst ja sai alguse juba sügisel, vahendasid ERRi teleuudised.

Pärnu vabakooli juubelietendusel avanes Endla teatris saalitäie publiku ees koolirahva mälestusteraamat. Muusikali "Kas mäletad?" loomisel said oma panuse anda kõik kooli õpilased ja õpetajad. Lavakujundus ja kostüümidki sündisid ühise töö viljana.

"Sel korral, kuna vabakool sai nüüd 15, oli see kokku pandud vanadest mälestustest, nendest vanadest tantsudest, mis me kunagi tantsinud oleme, ja nendest lauludest, mida lapsed on laulnud aegade jooksul," rääkis Pärnu vabakooli õpetaja, muusikali lavastaja Juta Ild.

Muusikali ettevalmistamine algas juba kooliaasta alguses, septembris, ja kogemusel, mille noored selle käigus said, on oma kindel roll õppeprotsessis.

Pärnu vabakool on üheksaklassiline erakool, kus praegu õpib 102 last. Õppetöö käib riikliku õppekava järgi. Pisut erilisemaks teeb vabakooli aga eesmärk kaasata õppetöösse lapsevanemad ja pereliikmedki. Suurt tähelepanu pööratakse selles koolis loovusele ja  loodusainetele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles