Kaelarihm hoiab puugid kassist ja koerast eemal

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isegi linnakass võib tänapäeval puugiga koju tulla, nii tasub kindlasti kõikidele õues liikuvatele lemmikloomadele mõni puugitõrjevahend soetada.
Isegi linnakass võib tänapäeval puugiga koju tulla, nii tasub kindlasti kõikidele õues liikuvatele lemmikloomadele mõni puugitõrjevahend soetada. Foto: Ants Liigus

Et kass ja koer alatasa metsast või pargist tulles puuke koju ei tooks, saab loomale kaitseks valida mitme vahendi seast, enamasti kasutatakse kaelarihma, kaelatilku (spot on) või aerosooli.

Pärnu südalinnas asuva Halveti loomakliiniku juhataja Aarne Kivimägi rääkis, et puugid on lemmikloomadele väga ohtlikud ja mida aasta edasi, seda sagedamini on hakatud koertel borrelioosi diagnoosima. “See pole veel väga sage, kuid piisavalt sage, et võtta asja tõsiselt,” sõnas loomaarst. Nagu inimestelgi kulgeb see haigus koertel väga vaevaliselt ja ravitakse antibiootikumidega.

“Pealegi tassivad kassid-koerad puuke koju, kus need võivad inimestele tulla,” hoiatas Kivimägi. “Kui metsast tulnud koeralt nopitakse ära paarkümmend puuki, siis kes saab garanteerida, et mõni neist vaibale ei pudene ja pärast sulle või lapsele külge ei haaku.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles