Looduskaitsekuu keskmes on pärand

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Tänavuse looduskaitsekuu teema on “Pärand täis elu”, Pärnumaal toimub mitu üritust, mille eestvedajad on keskkonnaamet ja looduskaitse seltsi kohalik osakond.

Looduskaitse seltsi Pärnumaa osakond võõrustab laupäeval Raplamaa osakonna liikmeid, kellega koos matkatakse Soontagana maalinna kui muistsete läänlaste tuntuimasse kindlustusse ja Eesti ühte paremini säilinud sumbkülla, arhailisse Kurese külla, kus talukohti meenutavad paekivist müürid.

“Ühisürituse mõte sai alguse eelmisel aastal, kui käisime oma osakonnaga Raplamaal ja sealse seltsi eestvedaja Tiit Petersoo avaldas soovi tulla meile vastukülaskäigule just Koonga valda, siis nüüd sinna lähemegi,” põhjendas suunavalikut looduskaitse seltsi Pärnumaa osakonna juhataja Katrin Pärn. “Nii saigi see kohtumine tegevuskavasse kirjutatud Kuresele, kus on säilinud ulatuslik kiviaedadega maastik ja muinaspõllud, ning Soontaganale, mis on pärandmaastikuna ainulaadne paik.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles