Kuidas kujuneb rahvaspordiürituste osavõtutasu?

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvajooksude kavas olevad lastejooksud aitavad tõsta noorte seas sporditeadlikkust. Samal ajal on lastejooks enamasti tasuta ja selle korraldamise raha peab tulema täiskasvanud võistlejate osalustasust. Pildil mulluse Jüri Jaansoni kahe silla jooksu lastejooks.
Rahvajooksude kavas olevad lastejooksud aitavad tõsta noorte seas sporditeadlikkust. Samal ajal on lastejooks enamasti tasuta ja selle korraldamise raha peab tulema täiskasvanud võistlejate osalustasust. Pildil mulluse Jüri Jaansoni kahe silla jooksu lastejooks. Foto: Ants Liigus

Rahvasport on saavutanud Eestis enneolematu populaarsuse, kuid üritustest osavõtt paneb rahakotile sageli paraja põntsu. Suurürituste korraldajate kinnitusel on Eesti üritused muu maailmaga võrreldes odavad ja siinne osalustasu põhjendatud.

Rahvaürituste osalustasud kõiguvad mõnest eurost 50–60 euroni, enamikul jääb esimese vooru registreerimistasu 10–15 euro kanti. Kui sellele lisada kohalesõit, söögile-joogile kuluv ja mõnel puhul öömajagi, võib rahvasport osutuda üle mõistuse kulukaks.

Korraldaja otsustab, mida pakub

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles