Vene gümnaasiumis vahetati häid kogemusi

Urmas Hännile
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väga nakatavalt jagas oma kogemusi Vene gümnaasiumi muusikaõpetaja Jelena Kuvšinova.
Väga nakatavalt jagas oma kogemusi Vene gümnaasiumi muusikaõpetaja Jelena Kuvšinova. Foto: Urmas Luik

Pärnu Vene gümnaasiumi eestvedamisel toimunud üleriigilise eestikeelse aineõppe heade kogemuste jagamise päeval osales poolsada vene õppekeelega koolides kas eesti keelt õpetavat või mõnd ainet eesti keeles andvat pedagoogi Tartust, Tallinnast, Haapsalust ja Ida-Virumaalt Kohtla-Järvelt, Narvast ning Sinimäelt.

„Enam ei räägita, kas peab ja kas on oluline õppida eesti keelt ja eesti keeles, nüüd räägitakse, kuidas teha seda kõige paremini,” tõdes haridus- ja teadusministeeriumi üldharidusosakonna juhataja Irene Käosaar, üks kogemuste jagamise päeva korraldajatest. „Ärme segame haridust ja poliitikat. Kuigi haridust tahetakse politiseerida, ei tegele meie siin täna poliitikaga vähimalgi määral, vaid tegeleme õppimise ja õpetamise sisulise poolega.”

Käosaare sõnade järgi dikteeris kõnealuse päeva korraldamise vajaduse elu ise, sest ammu on teada, et omaette nokitsemise efekt on madal, sootuks tõhusam on juba kellegi edukalt äraproovitut oma koolis juurutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles