Pärnus võib nahavähile õigel ajal jaole saada

Urmas Hännile
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellise aparaadiga Pärnus tehtud ülesvõtte põhjal oskavad Tallinna tohtrid öelda, kas pigmendilaik on inimesele ohtlik või mitte.
Sellise aparaadiga Pärnus tehtud ülesvõtte põhjal oskavad Tallinna tohtrid öelda, kas pigmendilaik on inimesele ohtlik või mitte. Foto: Urmas Luik

Pärnu perearstikeskuses varakevadest pakutud võimalus teha kahtlasest pigmendilaigust eriaparaadiga pilt, mida arvutivõrku laadimise järel hindavad Tallinnas dr Niine nahakliiniku tohtrid, on kasutanud juba kümned pärnakad.

„Selle ajaga on olnud 40 patsienti, kellest 14 oleme suunanud lõikusele,” tõdes Pärnu perearstikeskuse juhataja Jaan Lemendik siinmail pisitasa juurduva teenuse vastuvõttu hinnates.

Samal ajal toonitas perearstikeskuse juhataja, et need 14 uuringu sõelale jäänut ei pruukinudki kiiremas korras minna kirurgi noa alla, sest teledermatoskoopia uuring võimaldab suure tõenäosusega väita, et uuritud melanoom vajab eemaldamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles