Kirikus esineb ainulaadse koosseisuga ansambel Una Corda

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansamblisse Una Corda kuuluvad Liis Viira (vasakult), Ene Nael ja Kristi Mühling.
Ansamblisse Una Corda kuuluvad Liis Viira (vasakult), Ene Nael ja Kristi Mühling. Foto: Mati Mõttus

Laupäeval esineb Pärnu Eliisabeti kirikus ainulaadse koosseisuga ansambel Una Corda, milles ühinevad kolm paljukeelset pilli: kannel, harf ja klavessiin. Vaatamata instrumentide erinevale ajaloolisele taustale ühendab neid heli tekitamine näppimise teel.

Ansamblis mängivad Kristi Mühling (kannel), Liis Viira (harf) ja Ene Nael (klavessiin). Kavas „Voolujoon“ ettekandele tulevaid heliteoseid iseloomustavateks märksõnadeks võiks olla vaba kulgemine, improvisatsioon ja sisemine motoorika, teatas Pärnu ooper.

Kandlemängija Kristi Mühling on innukas nüüdismuusika interpreet ja paljude kandlele loodud uudisteoste esmaesitaja. Kammermuusiku ja solistina on ta pühendunud eesti kromaatilise kandle kui mitmekülgse kunstmuusikapilli rahvusvahelisele tutvustamisele.

Harfimängija ja helilooja Liis Viira osaleb mitmesugustes improvisatsioonilise muusika projektides ja kuulub aastast 2007 Eesti riikliku sümfooniaorkestri koosseisu.

Klavessinist Ene Nael jagab ennast interpreeditegevuse ja Vanalinna hariduskolleegiumi muusikakoolis noorte klavessinistide õpetamise vahel. Kõrvuti vanamuusikaga esitab ta sageli  nüüdismuusikat, olles mitme eesti helilooja klavessiiniteose esmaettekandjaks. Ta osaleb aktiivselt  Eesti klavessiinisõprade tsunfti töös.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles