Kommentaar: Poole valik ei tähenda mõtlemise lõppu

Toomas Alatalu
, politoloog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria kodusõja osas on tekkinud ettekujutus, et USA, Euroopa Liit ja peaaegu kõik teised toetavad Süüria opositsiooni.
Süüria kodusõja osas on tekkinud ettekujutus, et USA, Euroopa Liit ja peaaegu kõik teised toetavad Süüria opositsiooni. Foto: Reuters

Asjatundjana ei jõua ära imestada meie esipoliitikute klammerdumist kord otsustatu külge, mille korrutamine muutunud oludes ei lase ühelgi tavakodanikul mõelda muud, kui et see või teine minister on lihtsalt elukauge. Et selle mõtte väljaütlemine ei muuda midagi, on lõpptulemiks lihtsalt ärksamate kodanike eemalejäämine järgmistest valimistest, kus ju pakutakse vana ja rumalavõitu jutuga kaupa edasi.

Pean silmas arusaamatult optimistliku pildi loomist Afganistanist pärast seda, kui sealt lahkuvad USA ja nende liitlased, samuti Eesti väeüksused.

Justkui poleks kõik televaatajad näinud kaadreid sellest, mis toimub samamoodi mahajäetud Iraagis ja Afganistani naaberriigis Pakistanis sealse valimiskampaania raames. Muide, ka Afganistanis tahetakse tuleval aastal punkt panna just valimistega, nii et – vaadake telerit ja kujutage nähtavat ette tulevaks aastaks!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles