Horvaatia ja Sloveenia – ELi korruptandid

Kalev Vilgats
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Liidu maksuvolinik Algirdas Semeta üritab saada ELi riike nõusse automaatse infovahetusega mitteresidentide pangakontode kohta.
Euroopa Liidu maksuvolinik Algirdas Semeta üritab saada ELi riike nõusse automaatse infovahetusega mitteresidentide pangakontode kohta. Foto: Reuters

Äsja avaldatud uurimusest selgub, et Euroopa korrumpeerunumaid riike on peatselt Euroopa Liitu astuv Horvaatia, kuid see ei ole veel nii korrumpeerunud kui juba ELi kuuluv Sloveenia.

Uudisteportaal EUobserver viitab siinkohal USA rahandusteenuste pakkujale Ernst & Young. Firma töötajad küsitlesid 3459 ettevõtte juhatuse liiget 36 riigis, kaasa arvatud ELi 20 liikmesriigis.

90 protsenti Horvaatias küsitletutest ütles, et altkäemaks ja korruptsioon on selle riigi äritegevuses laialt levinud. Horvaatiast saab ELi liige 1. juulil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles