Räimepeo peaesineja on kodumere räim

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Räimefestival.
Räimefestival. Foto: Urmas Luik

Sel laupäeval toimub Liivi Lahe Räimerajal Pärnumaal Tõstamaa vallas Lao kalasadamas juba kolmandat korda räimeteemaline õppepäev ”RäimeWest”.

”Küllus on randa saabunud ja kõik randlased saavad sellest osa,” teatas Ülle Tamm ”RäimeWesti” meeskonnast. Tema kirjeldust mööda tähendab räimepüügiaeg kohalike jaoks tossavaid suitsuahjusid, rullmopse ja äädikaräimi, silgusousti ja ülikrõbedat praetud silgusaba, soolamist ja marineerimist ning siravate soomustega räimeloputusvett armastatud pojengipeenral.

”Tänavu ootame õppepäevale eriti noori, suures lootuses, et meie randades elu kestaks. ”RäimeWesti” pikem eesmärk ongi, et räim kui toidupoolis oleks jätkuvalt meie ning laste ja lastelaste söögilaual aukohal. Räim on rannarahval aegade algusest aidanud pika talve üle elada,” ütles Tõstamaa vallavanem Toomas Rõhu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles