Eesti lemmiklaul kõlas pärnaka esituses

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Pühapäeva õhtul valis Eesti rahvas meie kõige aegade parimaks muusikapalaks vanameister Tõnis Mägi isamaalise laulu “Koit”, mis kõlas Tartu akadeemilise meeskoori ja Pärnust pärit noore laulja Oliver Timmuski esituses.


Ehkki suuremale osale eestlastest ei öelnud Timmuski nimi enne TV3 menusaadet “Eesti otsib lemmiklaulu” midagi, on pärnakatele Tartu ülikoolis semiootikat õppiv noormees pikaaegne tuttav.



Ansambli Kognito solist on silmapaistvalt esinenud mitmel laulukonkursil ega ole tähelepanuta jäänud tõsiasi, et 20aastane laulja kasvatab muusika tegemise ja õpingute kõrvalt paariaastasi kaksikutest tütreid Emilit ja Dianat.



“Olin väga närvis. Kui rahvas oli oma otsuse teinud, oli “Koitu” esitada hoopis võimsam emotsioon kui esimesel korral,” otsis Timmusk vahetult pärast otsesaate lõppu sõnu, et piirituna näivat õnne- ja uhkusetunnet väljendada.



Kuigi internetikommentaarides jagunevad arvamused Eesti parima laulu ettekandmise kohta mitmeks ja leppimatud ei suuda seda kuulamisväärseks pidada kellegi teise kui Tõnis Mägi ettekannet, olid Timmuski ja meeskoori esitusest vaimustunud nii publik Pärnu kontserdimajas kui muusikaasjatundjad. Rahvas plaksutas seistes veel pikalt pärast sedagi, kui saate tootjafirma Ruut oli kaamerad kinni keeranud ja aasta ambitsioonikaim muusikaprojekt lõppenuks kuulutatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles