Kohtumine kevadega 2013 Pariisis

Peeter Järvelaid
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pariisi kuulsaim rajatis on kindlasti Eiffeli torn, mille ümber kogunevad ilusal ajal nii kohalikud kui tuhanded turistid.
Pariisi kuulsaim rajatis on kindlasti Eiffeli torn, mille ümber kogunevad ilusal ajal nii kohalikud kui tuhanded turistid. Foto: Reuters

Põhjamaa inimesele on kevad aeg, mida hakatakse ootama juba sügise saabudes, sest see on omaette eesmärk, mille nimel elatakse üle pikk märg sügis ning pime ja pakaseline talv.

Sel aastal oli pikk talv Euroopas paljudele mureks. Prantslasedki kurtsid, et kuni 13. aprillini oli neil ilm päris jahe ja vihmane ning just pühapäeval, kui Pariisi elanikud ja linna külalised suurt vaba päeva nautisid, läks ilm tõeliselt soojaks (üle 25 kraadi sooja!) ja päike säras taevasinas sellise energiaga, et põhjamaa pojana valdas mind suur segadus.

Olin ju Tallinnas lennukisse astudes vaadanud veel korraks lumehangedele ja mõelnud, millal küll kevadsoe lõpuks meie kodutanumale jõuab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles