Kurikuulus Raeküla tondiloss kuulub sulgemisele

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõningatel andmetel pidi Pärnu kunagise linnaarhitekti Tanel Tuhali ja Ra Luhse projekti järgi ehitama hakatud hoonest saama lõbumaja. Sai aga lõbus maja.
Mõningatel andmetel pidi Pärnu kunagise linnaarhitekti Tanel Tuhali ja Ra Luhse projekti järgi ehitama hakatud hoonest saama lõbumaja. Sai aga lõbus maja. Foto: Ants Liigus

Pärnus Kalevi puiestee äärde paarkümmend aastat tagasi ehitama hakatud, ent pooleli jäänud imposantne sammastega kolmekorruseline hoone on pakkunud põlvkondadele Raeküla noortele ohtlikku meelelahutust, millest ümberkaudsetel on juba ammu mõõt täis.

“Noored jõnglased käivad siin turnimas ja suuremad pidu panemas,” teadis rääkida Enn Rähn, kelle krundi piiril, kohe aia taga üheksakümnendate aastate alguses hoonet ehitama hakati. Kuulu järgi pidi sinna kerkima spetsiifilise suunitlusega avalik maja.

“Lammutati pooleldi maha, siis ehitati uuesti,” kulges ehitustegevus Rähni teada juba algusest peale üle kivide ja kändude. Kuni jäi pärast käest kätte liikumist üldse seisma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles