Naiskodukaitse käis Männipargi lasteaia kevadlaadal

, Naiskodukaitse instruktor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Männipargi lasteaias peetud kümnendal kevadlaadal olid külas Pärnumaa ringkonna naiskodukaitsjad ja Pärnumaa maleva kaitseliitlased.
Pärnu Männipargi lasteaias peetud kümnendal kevadlaadal olid külas Pärnumaa ringkonna naiskodukaitsjad ja Pärnumaa maleva kaitseliitlased. Foto: Liina Toome

Pärnu Männipargi lasteaias peetud kümnendal kevadlaadal olid külas Pärnumaa ringkonna naiskodukaitsjad ja Pärnumaa maleva kaitseliitlased.

Naiskodukaitse õpetas lastele ja nende vanematele elementaarseid esmaabivõtteid, nagu elustamine, haavade sidumine, ja soovijad said kehale haavade mulaaže.

Korraldati võistlus sõdurikoti kaalu äraarvamises ja saapaviskes. Auhinnad pani välja Naiskodukaitse.

Soovijad said näole uhke camo-maalingu. Kaitseliit püstitas sõduritelgi ja lapsed said turnida Volvo maastikuautol. Uudistada oli kaisteliitlaste varustustki.

Varasemalt on kevadlaadal külas käinud võimlemisklubi Rüht, Rääma kooli käsikellade ansambel ja rahvatantsuseltsi Kaera-Jaan tantsijad.

Männipargi lasteaia heategevuslike kevadlaatade korraldamine sai alguse 2004. aastal toimunud potilaadaga.

Iga laada jaoks kasvatatakse rühmades lilleistikuid ja köögiviljataimi. Taimede eest hoolitsemine annab õpetajale võimaluse seda lõimida õppekavaga. Lapsed saavad jälgida, kuid nende mulda pandud seemnest tärkavad taimed.

Väga populaarsed on laadaliste seas kohvik, loterii ja käsitöö müük. Saadud tulu eest on ostetud lasteaia õuealale mängumajad, liivakast, puitmaterjali mänguvahendite jaoks, tõukerattad õues sõimiseks, vanema rühma lapsed saavad üritustel kanda lasteaialogoga särke ja kõigile lastele on ostetud võimlemissärgid. Eelmisel aastal saadud raha eest ehitati kahte rühma kapid.

Selle aasta tulu läheb juubelifondi, sest järgmisel aastal saab Pärnu linna vanim ja väikseim lasteaed 50aastaseks. Lasteaias on  üheksa õpetajat ja neljas rühmas kokku 84 last.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles