Muuseumiöö filmiprogramm mõtiskleb elu valikute üle

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dokumentaalfilm “Võistlustantsija” jälgib tantsutähe ja tema partnerist kallima suhteid nii laval kui elus, küsides, kas isiklikku elu ja loomingut saab ühendada.
Dokumentaalfilm “Võistlustantsija” jälgib tantsutähe ja tema partnerist kallima suhteid nii laval kui elus, küsides, kas isiklikku elu ja loomingut saab ühendada. Foto: Uue Kunsti Muuseum

Pärnu uue kunsti muuseum näitab homsel üleeuroopalisel muuseumiööl filmiprogrammi, mis viib vaataja väga lähedale võistlustantsija, mitut naist ja peret omava iisraeli mehe ja mitme teise õnne otsiva inimese elule.

Taani filmiloojad jälgisid ja jäädvustasid peotantsutäht Vjatšeslav Kriklivi ehk Slaviku elu järjepanu kümmekond aastat. Selle aja sisse jäi võidukaid esinemisi rahvusvahelistel tantsulavadel, aga ka intiimne lugu Anna, Slaviku partneriga nii laval kui elus.

Paljud mehed-naised enne Slavikut ja Annat on püüdnud oma avalikku elu, tööd ja karjääri pereeluga siduda, kududa niimoodi oma unistuste kunstiteost. Ent Anna on tugev isiksus ja Slavik veel tugevam. Nende slaavi taust ei tee probleemi lahendamist kergemaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles