Andrus Saare: Riigi eesmärk on kaitsta õpetajat

, haridus- ja teadusministri nõunik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Saare.
Andrus Saare. Foto: PP

Haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo eestvedamisel otsiti ja leiti õpetajatele palgalisa mitmest mõistlikust kohast, sh arvestatav osa riigieelarvest. Valitsus pani tänavu õpetajate palgafondi riigieelarvest raha juurde. Õpetajate palgafond kasvas üle 16 miljonit euro, mulluselt 143 miljonilt 160 miljoni euroni. Kõikide õpetajate n-ö lisatasude raha sisaldub palgatoetuses ja on otsustatud, et see kasvab järgmistelgi aastatel.

Seetõttu on loomulik, kui riik tahab kindlustada, et sihtotstarbelist raha kasutatakse just õpetajate palga maksmiseks. Kõige selgem ja lihtsam vahend selleks on andmete avalikustamine.

Alusandmed tulevad otse omavalitsustelt ja metoodika on avalik. Avalikustamise süsteem tahab sissetöötamist, alguses pole välistatud omavalitsuste näpuvead ja näilikud anomaaliad, mis tulenevad nt palgakokkulepete ajastusest või harjumusest mingil hetkel tulemustasu maksta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles