Jannseni preemia pälvis armastatud näitleja Feliks Kark

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Feliks Kark.
Feliks Kark. Foto: Ants Liigus

Neljapäeva õhtul anti Pärnus Koidula muuseumis meeleolukal aiapeol üle linna üks tähtsaim preemia, Johann Voldemar Jannseni nimeline auhind, mille pälvis tuntud näitleja ja pillimees Feliks Kark. Kahekümnendat korda välja antud auhind koosneb Jannseni medalist ja preemiast, mis tänavu on 2000 eurot.

Samal aiapeol tunnustati veel kahte silmapaistvat Pärnu inimest. Pärnu Postimehe eripreemia ehk väikese Jannseni preemiaga tunnustati staažikat kodu-uurijat Feliks Männikovi, kellelt tänavu kevadel ilmus raamat “Pärnu Teise maailmasõja aastatel”. AS Wendre otsustas premeerida tuntud lauluõpetajat, koorijuhti ja tulihingelist kultuurikorraldajat Toomas Volli.

Jannseni preemia üle andnud Pärnu linnapea Toomas Kivimägi märkis, et Feliks Kargi puhul on tegemist väga mitmekülgse inimesega, nagu seda oli omal ajal Jannsengi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles