Kergelt vürtsikad pardisüdamed
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
500 g pardisüdameid (~25 südant)
3–4 tšillikauna
2 küüslauguküünt
10 g mett
25 ml oliiviõli
5 ml valgeveiniäädikat
5 ml sojakastet
Kõik koostisosad, välja arvatud pardisüdamed, purustada cutter'is või võimsamas blenderis. Kasutame päris tšillit (pisikesed u 3 sentimeetri pikkused kaunad – Rimis kindlasti müüakse, teistes kauplustes ei ole peale sattunud), mitte seda peaaegu paprika mõõdus kauna, mida kohalikud hellitavalt tšilliks armastavad nimetada.
Juhul kui tahad n-ö teravamat elamust, võid tšillikaunad purustada koos seemnetega.
Tavaliselt pardisüdameid tehes lõigatakse ära ülemine „kole“ ots, kuid ise olen selle alles jätnud, kuna seal olev pardirasv sulab ära ja annab juurde seda õiget pardi maitset.
Pintselda südamed marinaadiga üle ja jäta paariks tunniks seisma.
Grilli suurel kuumusel kiirelt umbes 3 minutit südameid pidevalt keerates.
Lahtilõikamisel peaks süda olema seest veel kergelt roosa.