Koidula koolis olid külalised Saksamaalt

Ille Rohtlaan
, Koidula gümnaasiumi õppealajuhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külalised Lornsenschule Schleswigist ja vastuvõtjad Koidula koolist Viljandi lossimägedes.
Külalised Lornsenschule Schleswigist ja vastuvõtjad Koidula koolist Viljandi lossimägedes. Foto: Liina Press

Pärnu Koidula gümnaasiumis olid 14.–18. maini külas 12 õpilast ja kaks õpetajat Saksamaalt Schleswigi Lornsenschulest.

Schleswigi Lornsenschulet ja Koidula gümnaasiumi seovad pikaajalised sõprussidemed. Esimest korda olid meie kooli õpilased seal külas 1991. aastal.

Käesolevas projektis osalevadki Saksa kooli ja Koidula gümnaasiumi 9.–11. klassi õpilased, kelle peredes saksa kooliõpilased ööbisid. Kolmapäeval tutvuti Koidula kooli ja Pärnu linnaga, neljapäeval käidi Viljandis ja Tartus Ahhaa keskuses. Reedel esitleti kokkuvõtteid projektitööst.

Saksa kooliõpilastelt küsisid muljeid Eesti ja eestlaste kohta Marlen Harkmaa ja Liina Press 11.a klassist, vastused küsimustele olid erinevad, näiteks Cedrik peab eestlasi väga sümpaatseteks ja sõbralikeks, ta tegi tähelepaneku, et bensiin on Eestis kõvasti odavam kui Saksamaal. Christiani meelest on imelik, et Eestis on nii vähe ronge.

Jerry tõi välja, et autod on Eestis teistmoodi, peaaegu nagu USAs. Peale selle kaubamajade lahtiolekuajad – Eestis on poed kauem avatud ja on isegi poode, mis on 24 tundi lahti, imestasid saksa noored.

Vastukülaskäik Schleswigi Lornsenschulesse on planeeritud käesoleva aasta septembri algusesse.

Projekti koordineerib Koidula gümnaasiumi saksa keele õpetaja Siiri Mägi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles