Sõrmed kõnelevad tumedal taustal

Grete Naaber
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viipekeeletõlkide Anne Seppingu ja Valeri Peedi vahel seisev Pärnumaa kurtide ühingu juhatuse esimees Andrus Siig ajab ühingu asju tihti just tõlkide abile toetudes.
Viipekeeletõlkide Anne Seppingu ja Valeri Peedi vahel seisev Pärnumaa kurtide ühingu juhatuse esimees Andrus Siig ajab ühingu asju tihti just tõlkide abile toetudes. Foto: Urmas Luik

„Konkreetne värv ei ole meie riietuses nõutav, aga pluus või jakk peaksid olema tumedad. Nii on meie sõrmed, mis kurtidele toimuvat vahendavad, jälgitavamad. Meie rinna kohale tõstetud sõrmed kõnelevad neile,” räägivad viipekeeletõlgid Anne Sepping ja Valeri Peet.

Mõlemad on Pärnumaa kurtide ühingus töötanud aegade algusest: Valeri on ses ametis olnud juba üle 30 aasta, Annel saab sügisel täis 29. aastaring. Värskelt on nendega liitunud ühingu kommunikatsiooniabi töötaja, kutsetunnistust taotlev Inga Kaare.

Kurtide ühenduse kolmiku tööd võib esile tõsta kui head näidet niinimetatud kolmanda sektori võimalustest ise teenust pakkuda. On ju vabaühenduse teenus võrreldes äriühingu omaga alati soodsam, seega ollakse riigile ja omavalitsustele teretulnud abilised viipekeele tõlkimise kui sotsiaalteenuse odavamal osutamisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles