Sisekaitseõppurid näitavad oma oskusi

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Hansagümnaasiumis ei ole sisekaitse õppeprogrammis ainult praktikatunnid, vaid ka teooriatunnid, kus peab muu hulgas kirjutama esseid.
Pärnu Hansagümnaasiumis ei ole sisekaitse õppeprogrammis ainult praktikatunnid, vaid ka teooriatunnid, kus peab muu hulgas kirjutama esseid. Foto: Carol Aksin

Hansagümnaasiumi sisekaitse õppesuuna 27 õpilast on sisekaitseakadeemiale kuuluvas Väike-Maarja päästekolledžis kahepäevases laagris, sest on aeg ette näidata oma erialased oskused.

Esimesel päeval demonstreerivad õpilased, kuidas nad oskavad anda esmaabi liiklusavariis ja transportida kannatanuid; kuidas töötab häirekeskus: teevad ja võtavad vastu väljakutseid, näitavad, kuidas töötavad sidevahendid. „Õhtul toimuvad päästealased teate- ja individuaalvõistlused, kus selgitatakse välja, kas paremad õpilased on Hansagümnaasiumis või samal õppesuunal olevas Orissaare gümnaasiumis,“ kirjeldas Hansagümnaasiumi huvijuht Lea Lips.

Teisel laagripäeval toimub suitsusukeldumise võistkondlik imitatsioon, kustutatakse põlengut, päästetakse inimene avariilisest sõidukist ehk lõigatakse auto katki. Enne lõunat harjutatakse Äntu järvel pinnaltpäästmist.

Laager lõpeb piduliku tseremooniaga, kus võistluste võitjaid autasustatakse sisekaitseakadeemia meenetega. Õpilastele, kes läbisid edukalt kursused koolis ja osalesid laagris, väljastatakse sellekohane tunnistus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles