Pärnus algasid “Suveaaria 2009” proovid

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valminud on “Kataloogi” installatsioon-ooperi “Armustseenid kvaliteetooperitest” lavakujunduse makett. Fotol (vasakult) Kai Kallastu, Roland Liiv, Kaspar Aus, Pille  
Neeve, Andrus Kallastu.
Valminud on “Kataloogi” installatsioon-ooperi “Armustseenid kvaliteetooperitest” lavakujunduse makett. Fotol (vasakult) Kai Kallastu, Roland Liiv, Kaspar Aus, Pille Neeve, Andrus Kallastu. Foto: Indrek Aija

Eelmisel nädalavahetusel algasid Pärnu Vanalinna põhikooli õuel kolmandat suve kestva etendustesarja “Suveaaria” lavastusproovid, korraldajaks Pärnu Ooper.


Vanalinna kooli õue (Nikolai 26) müüride vahel leiab 10. juulist 10. augustini aset neli eriilmelist etendust, mis algavad poolteist tundi enne südaööd. Etendustest pool on uuemast muusikast ja pool traditsioonilisest ooperimuusikast, mis on ühendatud elektroonilise muusika võimalustega.



Uue etendusena tuuakse installatsioon-ooperite sarjas “Kataloog” välja soprani ja tenori duettide projekt “Armustseene kvaliteetooperitest”.



Laulavad Kai Kallastu ja Roland Liiv. Etenduse lavastaja on koreograaf Kaspar Aus, kunstnik Pille Neeve, muusikalise lahenduse eest vastutavad heliloojad Andrus Kallastu ja Hans-Gunter Lock ning pianist Jorma Toots.



Uuendatud kujul korratakse eelmisel aastal “Kataloogi” sarjas esietendunud “Hullumisstseene kvaliteetooperitest”. Hullumisstseene esitavad sopran Kai Kallastu ja flötist Leonora Palu.



Samuti korratakse eelmisel aastal mudaravilasse komponeeritud Hans-Gunter Locki eksperimentaalset muusikateatrietendust “Mudamuusikateraapia laboratoorium”, mis on kohandatud Vanalinna kooli õue mõõtmete järgi.



Neljas projekt on Andrus Kallastu loomingul põhinev müsteerium “Valgus ja vari”, milles kõlab “Stabat Mater” elektroonikale, “Stabat Mater” häälele, laulab Kai Kallastu, saateks Anima Mea elektroonika.



Suvi Vanalinna kooli õuel lõpeb “Kahe ilu festivaliga”. Toimuvad etnofuturistlik galakontsert, luulemaraton ja luuletöötuba.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles