Soomaa - Eesti avastamata aare

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomaa jõgedel kohtab tihti kanuumatkajaid.
Soomaa jõgedel kohtab tihti kanuumatkajaid. Foto: Henn Soodla

Soomaa rahvuspargi turismipiirkond võitis Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse turismiarenduskeskuse eestvõttel korraldatava konkursi “Eesti avastamata aarded 2009. Turism ja kaitsealad”.


Soomaa rahvuspargi esitas konkursile Rohelise Jõemaa koostöökogu.


Peale Soomaa kandideerisid parima sihtkoha tiitlile Matsalu rahvuspark ja Vilsandi rahvuspark Viidumäe looduskaitsealaga. Matsalut esindas MTÜ Terra Maritima ning Vilsandit Viidumäega MTÜ Meremaa.



Konkurss on osa rahvusvahelisest EDENi (European Tourist Destinations of Excellence) projektist, mille kolme aasta eest algatas Euroopa Komisjon.



EDENiga soovitakse mitmekesistada säästval turismil põhinevaid algatusi nii Euroopa Liidu liikmes- kui kandidaatriikides. Tänavu osaleb konkursil 22 riiki.



Eesmärk on tunnustada sihtkohti, mille väärtuseks on kaitseala ning kus arendatakse turismitooteid, arvestades kaitstavate piirkondade eripära, kohalike elanike kaasamist ja külastajate vajadusi. Võistlema oodati säästva arengu põhimõtteid järgivaid turismitooteid.



Konkursi auhind anti üle täna Tallinnas Pirita lillepaviljonis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles