“Musica sacra” lõpetab hooaja vene heliloojatega

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kirikukontsertide sarja “Musica sacra” kevadhooaja lõpetab sel laupäeval Pärnu Eliisabeti kirikus trio. Sigrid Kuulmann-Martin, Aare Tammesalu ja Marko Martin esitavad vene heliloojate Pjotr Tšaikovski ja Sergei Rahmaninovi unustamatuid meloodiaid.

Sarja eestvedajad Andrus ja Kai Kallastu märkisid, et viiuldaja Sigrid Kuulmanni on professor Yfrah Neaman kirjeldanud erakordselt andeka, ainulaadse temperamendi ja köitva musikaalsusega interpreedina. Solistina on ta mänginud koos Neeme Järvi, Andrei Tšistjakovi, Gregory Rose’i, Nicholas Smithi ja Andres Mustoneniga, võitnud rahvusvahelisi konkursse ja saanud auhindu eesti muusika interpreteerimise eest.

Tšellist Aare Tammesalu tegutseb solisti ja kammermuusikuna, esitades nii klassikalist repertuaari kui ka nüüdismuusikat. Peale arvukate esinemiste Eestis on ta mänginud paljudes Euroopa maades, Ameerika Ühendriikides, Kanadas, Venemaal ja Iraanis, soleerinud mitme Eesti ja Soome, sealhulgas Pärnu linnaorkestri ees ning tegutseb Tobiase keelpillikvarteti ja ansamblite Resonabilis ja Reval Ensemble liikmena. Alates 1995. aastast toimub Tammesalu kunstilisel juhtimisel Mustjala festival Saaremaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles